Marknadsför din musik

Rebecka      -

Marknadsför din musik

Om du är musikskapare lever du i rätt tidsera, eftersom det aldrig funnits så många möjligheter att marknadsföra och sprida sin musik som det gör idag. Internet möjliggör spridning och marknadsföring till stora massor, till ingen eller mycket låg kostnad.

Ett av de bästa sätten att sprida sin musik är till exempel att dela den i sociala medier. Detta är så klart inte att föredra om man vill att människor ska köpa ens musik, men det kan vara ett perfekt sätt att skapa en bas av fans om man precis har påbörjat sin musikkarriär.

Ett annat sätt att nå ut med sin musik är att lägga upp den på Spotify. För att göra det måste man antingen ha ett kontrakt med ett skivbolag, eller använda sig av något av de företag som har ett avtal med Spotify. Detta är för att de ska kunna försäkra sig om att all musik som läggs upp på Spotify är licensierad. Företagen ser också till att man får sina royalties när ens låt spelas på Spotify.

Om man har lite pengar att lägga på sin marknadsföring kan man också låta andra personer, som redan har en stor skara följare, promota ens musik. Detta kallas Influencer Marketing, och du kan läsa mer om det och få hjälp med det på Megapixelab.se.

businesso-dark