Sångare med skägg

Rebecka      -

Sångare med skägg

Skägg-modet har kommit och gått genom alla tider; från antika filosofer, medeltida kungar och moderna musiker har det odlats, trimmats, vaxats, borstats och kammats i en myriad av olika stilar. Under de senaste åren har skägget blivit hetare än någonsin och det märks inte minst inom populärkulturen, där både musiker och skådespelare hakat på trenden.

Det finns många olika typer av skägg stilar och bland de mest populära är det mer diskreta getskägget, eller goateen som den också kallas, och den fullväxta hipster stilen. För att klara av den sistnämnda stilen gäller det att kunna få tillräckligt mycket ansiktsbehåring för att det ska gå, men också att ha den nödvändiga utrustningen, som en skäggborste för att hålla formen ordentligt. Genom att hålla efter sitt skägg kan man imponera sin omgivning med en cool och kul stil, och det är också ett härligt sätt att få unna sig det lilla extra.

Musiker med skägg

Idag finns det massor med musiker och sångare med skägg som anses vara snygga och sexiga, och man har kommit långt från skäggiga grupper som ZZ Top och Bee Gees. Visst finns det fortfarande massor med renrakade popartister också, som Justin Bieber och PSY, men allt fler har valt att låta ansiktshåret växa utan att för den delen förlora beundrare. Trots sin lite slarviga stil är Post Malone till exempel föremål för både tjejer och killars bultande hjärtan, för att inte tala om hårfagre Jared Leto eller rockaren Dave Grohl från The Foo Fighters.

Det finns också många sångare som valt en lite mer trimmad stil men vars skägg fortfarande imponerar och definitivt dominerar deras look. Kanadensaren Drake är ett bra exempel på det, liksom super populära Dj:n och låtskrivaren Calvin Harris. Maroon 5 sångaren Adam Lavine gillar att växla mellan rakad och att ha ett kortare skägg medan andra väljer att antingen vara helt renrakade eller gå in för den mer vildvuxna stilen, som till exempel Axl Rose, Mick Jagger och Bruce Springsteen. Smaken är som bekant som baken, men många tycker att ett skägg ger en både snygg och manlig image!

Skägget här för att stanna

Trots att det genom åren funnits många som kritiserat skägg-trenden, särskilt den som är associerad med hipsters, så är det ett faktum att det finns fler barberar-salonger i Sverige idag än någonsin förr. Särskilt populära är de salonger som är inredda i lite gammaldags stil, till exempel New York under 1900-talets början, och det har blivit roligare för män och killar att ta hand om sina skägg. Man kan trimma och forma det i olika mönster och former, skaffa sig en retro-mustasch eller kanske till och med gå regelbundet för att raka sig för att börja om från början.

businesso-dark